Menu

Studenten uit Twente maken beste seksuele voorlichtingsfilmpje

ENSCHEDE – De inzending van Mark Douwsma, Stef van Dijk en Bas Geerlings laat niet zien waar het meisje in de film nu precies mee worstelt. Dit maakt misschien de inzending  juist zo sterk. De drie studenten van het ROC van Twente in Enschede hebben het beste filmpje gemaakt over ‘Durf te vragen als het gaat om seks’. Zie de video onderaan het bericht.

Vierdejaars studenten Media en Vormgeving Mark (21), Stef (19) en Bas (31) zijn donderdag verrast door professioneel videologger Marije van den Berg en een afvaardiging van GGD Twente. Het drietal bleek het beste voorlichtingsfilmpje te hebben gemaakt in de YouTubewedstrijd die de GGD’s van Overijssel en Gelderland hebben uitgeschreven onder ROC-studenten.

In het 1 minuut en 21 seconden lange filmpje gaat over een meisje dat vertelt hoeveel spijt ze heeft van een onbezonnen seksuele daad. Of ze zwanger is, besmet met een seksueel overdraagbare aandoening of wellicht geestelijk beschadigd, blijft in het midden. De jury prijst de winnende inzending vanwege het herkenbare verhaal en de directe manier waarop het meisje de kijker toespreekt.

Een verslag van de prijsuitreiking is vanaf vrijdagmiddag te zien op de videolog van Marije van den Berg.

Bron

Delen