Menu

Honderd leerlingen testen in Universiteit Twente

ENSCHEDE – Ongeveer honderd leerlingen uit groep 6 en 7 van de Constantijnschool in Rijssen en de ESV in Enschede testen op dit moment in het DesignLab van de Universiteit Twente te vinden voor een ‘tech-test’. Zij kunnen zich uitleven met zo’n 15 verschillende interactieve spellen die zijn ontwikkeld door medewerkers en studenten van de UT, die op hun beurt zien of de ontwerp- en onderzoeksprojecten aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Het gaat om projecten als een serious game voor het leren omgaan met geld, het programmeren van een robot, Tikkertje 2.0 en een creatief knikkerspel. Een groot deel van de producten is ontworpen door studenten van de opleidingen Creative Technology, Technische Informatica en Bedrijfsinformatietechnologie.

Nuttig bezoek
“Deze dagen zijn voor ons erg nuttig omdat we veel onderzoek doen naar nieuwe interactieve technologie voor kinderen, gericht op leer- en spelervaringen”, aldus Dennis Reidsma, onderzoeker en docent Creative Technology.“In het DesignLab testen we tijdens het bezoek onze producten en proberen de studenten veel nieuwe dingen. De resultaten moeten leiden tot nieuwe inzichten en ontwikkelingen die uiteindelijk thuis of op school zullen landen.”

 

Europees onderzoek
Ook andere Nederlandse en Europese onderzoeksprojecten van onderzoeksconsortia COMMIT, EASEL en SQUIRREL worden geëvalueerd met behulp van kinderen van wie de ouders daarvoor toestemming hebben gegeven.

Bron

Delen